Wie ik ben

Marie-Thérèse de Lange

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door hoe mensen in elkaar zitten. Toen ik als negenjarige hoorde over het Orakel van Delphi, leek dat me geweldig. Dat mensen naar je toe komen voor wijze raad. Maar het duurde wel even voor ik klaar was voor die rol.

 

Werk en scholing

Als ambitieuze vrouw volgde ik opleidingen Omgangskunde en Gezondheidskunde, werkte binnen de psychiatrie, gaf les, studeerde sociologie en werkte bij een ROC. Ondertussen verdiepte ik me in bewustwording, spiritualiteit, intuïtieve ontwikkeling, Bach-bloesems, meditatie, intuïtief schilderen, holistische therapie en werken met energie. De fascinatie voor mensen, voor hoe zij zich ontwikkelen, liep als een rode draad door mijn leven.

 

Oermoeder

Ik mag de moeder zijn van één zoon (1994) en drie dochters (1996, 1998, 2001). Moeder worden betekende een complete aardverschuiving: er stond een oermoeder in mij op. Dat was mooi, maar ook verwarrend. Ik wilde mijn kinderen beschermen. Er altijd voor ze zijn. Maar ik wilde ook mezelf niet vergeten. Ik wilde me blijven ontwikkelen. Niet alles opgeven. Met vallen en opstaan heb ik mijn weg in het moederschap gevonden. Dat ging beslist niet vanzelf.

“Moeder zijn is een feest. Maar je moet wel zelf de slingers ophangen!”
tarieven moedercoach

Marie-Thérèse de Lange: Moedercoach

Ik zag veel moeders worstelen met die combinatie moederschap en zelfontplooiing en begeleidde vanaf 1998 als vrijwilliger andere moeders in dit proces. Dit alles leidde in 2004 tot de start van mijn praktijk Moedercoach.
Als ervaren moeder en coach help ik je je unieke weg te vinden in het moederschap. Zelf heb ik al een lange weg afgelegd. Vol mooie momenten, maar ook met de nodige uitdagingen. Uitdagingen in mij persoonlijk, binnen mijn huwelijk en gezin. En in mijn werk.

 

Uitdagingen

Die uitdagingen hadden te maken met communicatie, ernstige ziekte, overlijden, hoogbegaafdheid, autistisch spectrum, persoonlijkheidsstoornis. Burn-out bij kinderen met leerstoornissen en beperkingen van ons onderwijssysteem en genderidentiteit. In 2016 overleed mijn man: bijna één jaar na de diagnose kanker. Dit alles heeft me wijzer gemaakt. Het heeft me geleerd op mezelf te blijven vertrouwen. Het heeft me geleerd hoe mensen zich ontwikkelen. Graag zet ik die kennis en ervaring in om je te helpen jouw weg te effenen. Begaanbaar te maken. Je kan het!

 

Persoonlijke kwaliteiten

Als Moedercoach combineer ik mijn ervaring als moeder met ambitie, ondernemen, mijn fascinatie voor mensen en hun persoonlijke ontwikkeling, mijn deskundigheid door opleiding en werkervaring, mijn spirituele oefening in meditatie, mijn sterke intuïtie en het vermogen dingen snel te doorzien. Ik heb ik me veel coachmethoden eigengemaakt en een persoonlijke werkwijze ontwikkelt waarbij we écht contact maken. Je krijgt mijn volle aandacht voor jouw vraag. Voor jouw verhaal en behoefte. Het voelt als een voorrecht dat ik vervolgens samen met jou op weg mag om je bewust te maken van kwaliteiten, mogelijkheden en perspectieven. Zodat je voortaan in jezelf gelooft.