Aandachtig afwachten….., heb jij het lef?

Aandachtig afwachten….., heb jij het lef?

Ontdek het met paarden, 29 en 30 juni

Gewoontes van vooruitkijken, sturen, plannen, doelen en resultaat zitten ingebakken in ons werk, leven en maatschappij. Dat levert veel op én we laten daardoor ook van alles onopgemerkt.
Niets doen ervaren we als onwennig, nutteloos, …. en betitelen we als laks, zinloos, lui, ……..en vul maar in.
Persoonlijk ervaar ik dat je door afstand te nemen, af te wachten en aandacht anders te richten vaak verrassende mogelijkheden ontdekt die ik niet had kunnen bedenken. Onwennige, raadselachtige, onverwachte, slimme kansen dienen zich dan aan.
Zowel in mijn werk als coach, het ondernemen, bij het opgroeien van mijn kinderen en allerlei gebeurtenissen in het leven heb ik vaak ervaren dat juist doordat je even niets doet, niets wilt of het niet meer weet zich een oplossing aandient.
Een van mijn belangrijke levenslessen is dan ook:
Het leven komt altijd met een oplossing. Welke oplossing en wanneer dat is de verrassing.

De geschiedenis kent talloze voorbeelden van raadselachtige oplossingen zoals het kraken van de gebruikte enigma codes in WOII, zo prachtig verbeeld in de film The imitation game door Benedict Cumberbatch.
Ook in de wetenschap zijn er talloze ontdekkingen gedaan juist door “toeval” zoals de ontdekking van penicilline.
De film Serendipity geeft een mooi beeld van de magie van het onverwachte in het leven van mensen, en ook jij hebt in je leven vast voorbeelden van zogenaamd ‘toeval’.
Spinoza zegt dat je iets toeval noemt, je iets nog niet begrijpt.

Door te twijfelen, toe te laten dat je niet weet, wellicht niet goed of volledig ziet krijg je daarna een scherper en beter inzicht.
Het is mijn wens dat we meer gebruik maken van deze mogelijkheid in leven en werk.

Tip deze keer:
Afwachten in plaats van in actie komen én durf het niet te weten 😉!
Vergelijk het met zorgen voor je tuin en kinderen: geef het aandacht en voeding en laat het dan rustig tot ontplooiing komen.

Wil je meer en samen dan is er de training op 29 en 30 juni. Samen met Christoph Maria Ravesloot en de paarden van de dehartenweide.nl bied ik je de gelegenheid om jezelf naar een nieuw level te brengen samen met andere inspirerende deelnemers.

Meer informatie vind je hier.

Ik zie uit naar opmerkingen, vragen en aanmeldingen via: mail@moedercoach.nl en 06-30190145

Geen reactie's

Geef een reactie