Gouden tip voor een moeilijke periode

moeilijke periode

Gouden tip voor een moeilijke periode

Wellicht heb je het geluk dat het relatief rustig is in het leven. Dat is heel fijn. Er blijft als moeder altijd genoeg over om voor te zorgen en aandacht voor te hebben. Je tijd en aandacht goed verdelen is een hele kunst.

In een moeilijke periode gaan dingen niet vanzelf: Een heftige puber in huis, doorkomende tanden bij je baby, moeilijk gedrag van je kind, gedoe met werk, zorg voor je ouders of misschien zelfs ernstige ziekte en overlijden. Niemand blijft gespaard van deze en andersoortige problemen in het leven.

Hoe kom je hier doorheen?

Bibliotheken zijn gevuld met boeken hierover, vele studies worden eraan gewijd en een pasklaar antwoord bestaat niet omdat iedereen anders is. Toch doe ik een poging de gouden tip voor jou te vinden. Beetje pretentieus, dat klopt 😉.

Kenmerken  van een moeilijke periode: onrust en chaos. Gewone zaken zijn niet gewoon.  Het leven voelt misschien zelfs zwaar. Jouw invloed is maar heel beperkt, je kunt de moeilijkheid niet oplossen, je moet door de periode heen. Soms duurt het enkele dagen en soms ook jaren….

Mijn tactiek: benader het verrassend eenvoudig!

Zoek in de chaos en onrust:

één ding dat je leuk vind of graag wil, waar je invloed op hebt dus haalbaar is én niets met het probleem te maken heeft.

Het hoeft maar klein te zijn, mag ook groot maar leg de lat niet hoog.

Voorbeelden? Korte wandeling in het park vlakbij, jezelf dagelijks insmeren met een heerlijke olie, mandala inkleuren, korte meditaties, lekker koken, …..

Toen Kees, mijn man, terminaal ziek was ging ik iedere week 1 of 2 keer oefenen met borstcrawl. De grootste uitdaging was om steeds te denken dat het belangrijk is om te oefenen en vol te houden, dat het niet om het resultaat gaat. Resultaat komt door het oefenen. De borstcrawl, ik kan het nu. Maar belangrijker is dat het oefenen me steeds energie en vertrouwen gaf in het NU én voor de toekomst.

Zoek én vind jouw positieve focus en uitdaging. Ga aan de slag en laat me weten of het voor je werkt.

Samen kijken hoe je door een moeilijke periode heen komt is ook fijn: mail@moedercoach.nl voor de gratis kennismaking. Ik help je graag zoeken naar jouw oplossingen.

Geen reactie's

Geef een reactie